Overzicht
NSCA-CPT examen

 • Prijs: $300 (members) en $435 (non-members)

 • Aantal vragen: 155

 • Examen duur: 3 uur

 • Soort examen: multiple choice

 • Locatie: Één van de vijf Pearson VUE test centers in Nederland.

 • Datum: binnen 120 dagen na registratie, zelf in te plannen dus.

 • Registratie examen: www.nsca.com/Certification/CPT/

 • Registratie Pearson VUE test center: www.pearsonvue.com/nsca/ (kan pas na inschrijving NSCA-CPT examen)

Examen Inhoud

Het NSCA-CPT examen bestaat uit 155 vragen, waarvan er 140 worden beoordeeld en 15 test vragen voor in de toekomst. Echter weet je niet welke echt en ‘test’ zijn. De vragen zijn allemaal multiple choice, waarvan 25-35 videovragen om jouw competentie te testen op onder andere ‘exercise techniques, funtional anatomy en testing procedures’.

De vragen zijn onderverdeeld in 4 hoofd domeinen:

 1. Client consultation/assessment (23%)
 2. Program planning, inclusief exercise sciences (32%)
 3. Techniques of exercise (31%)
 4. Safety, emergency procedures and legal issues (14%)

Je hebt 3 uur de tijd om de vragen te beantwoorden. Omgerekend is dat iets meer dan een minuut per vraag. Je moet de stof daarom enorm goed beheersen om de vragen op tijd af te krijgen. Neem het examen echt niet te licht op, want dan haal je hem niet. Wanneer je de stof uit het boek en het techniek boek goed beheerst dan slaag je wel, want ze vragen zo goed als niets buiten de leerstof om. Het examen is er echt om jouw kennis van de inhoud te testen. Kortom, hard work pays off! Gelukkig is het examen niet eenvoudig, daarom hoor je na het behalen van het examen direct bij een exclusieve club trainers. Download het gratis certificatie handboek op de website van NSCA om alles over het examen en registratie- en aanmeldingsproces te lezen. Iedere stap wordt ook tijdens de cursus doorgenomen, zodat je geen fouten kunt maken. Let op: het examen is in het Engels.

Veel gestelde vragen

Gaat het examen via nsca.nl?
Nee, het examen is van de NSCA en boek je op de officiële pagina van hen op www.nsca.com. Via deze website schrijf je jezelf in voor de trainingen om de inhoud van het examen eigen te maken. Dit is namelijk de ideale manier om jezelf voor te bereiden op het hoogwaardige examen.

Is deze cursus verplicht om het examen te doen?
Nee, deze cursus is niet verplicht en geen officieel onderdeel van het examen. Het examen kan namelijk ook na zelfstudie worden gedaan. Echter, deze cursus is voortgekomen uit de vraag naar deze trainingen en het huidige slagingspercentage (66%). De studiecursus is daarom ook geheel zelfstandig door de docent ontworpen en geen onderdeel van de National Strength and Conditioning Association.