Reviews

“In mijn optiek is het geen opleiding voor de beginnende sportinstructeur, maar als je een trainer bent (of wilt worden) die het maximale uit zijn carrière wil halen. Dan kan ik de NSCA-CPT trainingen aan iedereen aanbevelen.”

De opleiding NSCA –CPT trainer is mij erg goed bevallen. Als personal trainer ben je altijd op zoek naar meer informatie en kennis over je eigen vak. De inhoud van de verschillende NSCA-certificering zitten kwalitatief erg goed in elkaar en hebben een wereld voor mij geopend. Als trainer en opleider dacht ik al veel te weten over trainingsleer en inspanningsfysiologie, maar deze cursus heeft mijn ogen geopend.

Hoe meer je komt te weten, des te meer kom je er achter dat je nog veel niet weet.

De NSCA-CPT trainingen van Sander Kers (Diamond Training) waren goed verzorgd. Een prettige accommodatie en zeer goede uitleg van de oefenstof. Sander is een docent die heel erg veel weet over de gevraagde onderwerpen en deze samen met de groep zou duidelijk mogelijk probeert te presenteren. In mijn optiek is het geen opleiding voor de beginnende sportinstructeur, maar ben jij een trainer die het maximale uit zijn carrière wil halen? Dan kan ik de NSCA-CPT trainingen van Sander aan iedereen aanbevelen.

Koen Bakker

Persoonlijke coach en oprichter van CK Active

“Leren voor meer kennis, waardoor je minder denkt te weten. Zo onderscheid je jezelf als trainer.” 

Mijn doel: her(op)halen van de basis kennis en het behalen van het officiële certificaat NSCA-CPT.

Ik heb de opleiding als prettig ervaren. Sander was heel rustig in het overbrengen van de stof. Tevens was de variatie in het overbrengen van de stof groot en dat houdt het fris. Ene keer via video, dan interactief, of eerst gezamenlijk wat voorbereiden. Ik heb een hoop en geleerd en ben erachter gekomen dat: ‘ik minder weet dan aan het begin van de opleiding (en dat is iets goeds)’. Hiermee een kleine referentie naar het eerste contact moment met Sander die ons als doel meegaf te leren voor meer kennis (want dan kom je erachter dat er nog veel meer is dat je kunt leren, en vandaar je minder denkt te weten) en je daarmee te onderscheiden als PT-er.

Ik beveel deze cursus absoluut aan!

Jan van Nieuwenhuizen

Oprichter en trainer bij Just Fit

“Een hele fijne en informele cursus!”

Wat een verschil met andere cursussen die ik heb gedaan. En dat bedoel ik zeer positief! Alhoewel ik bang was dat het missen van een praktijk element de cursus negatief zo beïnvloeden, is dat allerminst waar. Want door de biomechanische beschrijvingen snap ik oefeningen nu beter dan ooit.  Echt, wat een kennis heb ik hier opgedaan, Sander dankjewel. Iets wat ik nog wil toevoegen is dat ik de persoonlijke en informele sfeer tijdens de cursus erg fijn vond. Hopelijk komt snel ook de CSCS cursus…

Anne

Personal Trainster in Utrecht

“Niet te vergelijken met andere cursussen! Echt heel veel geleerd.”

Eerlijk gezegd heb ik lang getwijfeld of ik me in zou schrijven voor deze cursus. Ik had hiervoor namelijk ook de NASM gedaan en de eerste twee fitness levels bij de AALO. Achteraf enorm content! Plat gezegd had ik na de eerste twee dagen al meer geleerd dan tijdens de gehele NASM cursus, waarvoor ik het boek niet open heb hoeven slaan. De inhoud van het NSCA boek vind ik erg goed (lastig) en diepgaand, en ben daarom blij met de duidelijke uitleg van Sander, wat het bestuderen van het boek stukken vereenvoudigd.

De bijeenkomsten heb ik als zeer prettig en leerzaam ervaren! Daarbij is de afwisseling van film, korte zelfstandige opdrachten, tekeningen en interactie erg aangenaam. Sander doet echt zijn best om iedereen te leren kennen en te helpen, zodat er een persoonlijke sfeer ontstaat.

Pim

Fitness Trainer in Noord-Brabant

“Ik heb de bijeenkomsten als zeer leerzaam ervaren en de bijeenkomsten hebben mij een goed inzicht gegeven van de inhoud van het boek en zullen enorm bijdragen aan het voorbereiden voor het examen (het belangrijkste doel).” 

Peter van Dort

Coördinator Fysieke ontwikkeling KNVB / (hoofd) docent UEFA A – PRO

“De NSCA- CPT cursus is een grote aanrader!” 

De NSCA- CPT cursus is een grote aanrader. Het is een cursus die je de diepte mee in neemt, zowel in de trainingsleer als in de fysiologie van (top) sporters, kinderen en sporters met een aandoening/beperking. Ook voor mij als Master Sportfysiotherapeut vind ik het een verdieping in mijn kennis. En ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn combinatie als sportfysiotherapeute en personal trainer (in spe) mijn patiënten nog beter kan begeleiden, revalideren en trainen.

Maaike van Oort

Sportfysiotherapeute regio Eindhoven

“Zeker een nuttige cursus om de voorbereiding op het examen een enorme boost te geven!” 

Allereerst vond ik dat je de cursus op een prettige manier leidde. Er waren voldoende pauze momenten en ook wat praktische opdrachten waardoor je geprikkeld blijft. Er was ook altijd ruimte voor vragen en discussie. Je komt over als een inhoudelijke vakidioot en dat is fijn want dat ben ik ook. De locatie was ook goed bereikbaar met de auto en de aanwezigheid van goede koffie & thee was ook top. Ik heb nog geen examen gedaan maar heb wel het idee dat er nog wat zelfstudie naast de cursus moet plaats vinden om het examen goed voorbereid in te gaan. Ik had verwacht dat de cursus iets meer volledig het boek en examen zou dekken (maar het is ook gewoon een heel dik boek met enorm veel informatie). Aan de andere hand, ik heb nog geen examen gedaan dus wellicht schat ik dit verkeerd in.

Zeker een nuttige cursus om de voorbereiding op het examen een enorme boost te geven!

 René Lohman

Heb je nog vragen?

Stuur dan een mail naar sander@diamondtraining.nl